Basın
Basında Limak
2011
ABD ve Fransa’da otel alıp uluslararası zincir olma yolunda yürüyecek

ABD ve Fransa’da otel alıp uluslararası zincir olma yolunda yürüyecek

Hürriyet / 03.08.2011
Halen 8 oteli ile turizm sektöründe faaliyet gösteren Limak Grubu, 3 otel açılışına daha hazırlanırken yurtdışında da arayışa girdi. “Hedefimiz uluslararası bir otel zinciri olmak” diyen Limak Hotels Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, Balkanlar’ın yanı sıra New York ve Güney Fransa’da otel görüşmeleri yaptıklarını açıkladı.

İNŞAAT sektörünün önde gelen gruplarından biri olan, ancak 8 oteliyle turizm sektörünün de iddialı oyuncuları arasında yer alan Limak, yurtdışında da büyüme planları yapıyor. Bir yandan Türkiye’de 3 açılış daha yaparak sahip olduğu otel sayısını 11’e çıkarmaya hazırlanan Limak, uluslararası bir zincir olabilmek için Balkanlar’ın yanı sıra ABD ve Güney Fransa’da otel arayışına girdi.

5 yılda yüzde 35 büyüdü
Turizm sektöründeki gelişmeler ve grubunun turizm sektörüne ilişkin sorularımızı yanıtlayan Limak Hotels Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, şu bilgileri verdi: “Limak, turizm sektöründe 16 yıllık deneyime sahip. Limak Hotels’in bünyesinde Antalya’da halen tümü 5 yıldızlı Arcadia (Belek), Limra (Kemer), Atlantis (Belek), Lara (Lara) otellerinin yanı sıra Ankara’da Ambassadore Boutique Hotel, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda ISG Airport Hotel bulunuyor. Bu otellerimiz 12 ay açık ve ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Belçika olmak üzere 42 ülkeden misafir ağırlıyoruz. 65 milyon Euro’luk ciromuzla Limak Grubu’nda yüzde 7’lik bir payımız var. Grubumuzun lokomotifi turizm değil ama bu alanda büyüme planları var.”

Kavacık ve Yalova’ya otel
Bunların yanı sıra İstanbul Kavacık’da Eurasia Luxury Hotel’i, Yalova’da da “Türkiye’nin ilk müze oteli” olarak Limak Thermal Boutique Hotel’i açtıklarını hatırlatan Kavaloğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Son 5 yılda yüzde 35 büyüyerek, Türkiye’nin en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden biri olduk. 8 otelimiz ve 6 bin yatak kapasitemiz var. 2009’de 1650 kişi olan çalışan sayımız 2011’de 2 bine ulaştı. Bu yaz sezonunu yüzde 97 gibi yüksek bir doluluk oranı ile geçiriyoruz. Bir yandan da büyümemizi yeni yatırımlarla sürdürme planları yapıyoruz.”

Yakın döneme ilişkin planları arasında Kavacık’taki Limet Eurasia’nın resmi açılışını yapmanın yanı sıra Kıbrıs ve Tarsus otellerini de devreye almak olduğunu söyleyen Kavaloğlu, Kuzey Kıbrıs’ın Bafra bölgesinde 5 yıldızlı Babylon Deluxe Hotel ve Dynasty Convention Center’ın açılışını yapacaklarını açıkladı. Kavaloğlu, ayrıca Mersin Tarsus’ta 18 delikli golf sahası olan 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı yan yana iki otelden oluşacak, toplamda 3 otel açma hazırlığı yaptıklarını anlattı.

New York’ta 3 görüşme
Yatırımlara Limak Holding ve Limak Yatırım’ın faaliyet gösterdiği ülkelerde otel açarak devam etmek istediklerini belirten Kavaloğlu, halen Balkanlar, Güney Fransa ve ABD’de de otel görüşmeleri yaptıklarını söyledi. Kavaloğlu, New York’ta ilgilendikleri 3 otel olduğunu, hatta sıfırdan yeni otel yapmak gibi bir teklif de aldıklarını vurguladı.

3 ve 4 yıldızlı oteller ‘her şey dahil’den çıksın
KAÇAK alkolden kaynaklanan zehirlenme olaylarıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, “3 ve 4 yıldızlı otellerin ‘her şey dahil’ sisteminden çıkarılması” önerisini paylaşan Kaan Kavaloğlu, bunu şöyle açıkladı: “Türkiye’deki turizmin kalitesi için bu yapılmalı. ‘3-4 yıldızlı otelleri her şey-dahil sisteminin dışına çıkaralım’ derken, bu otelleri batıralım demiyorum. Onlara da fırsat yaratmak için öneride bulunuyorum. Bu tesislerde, yarım pansiyon, tam pansiyon, sadece yemek sırasında içki dahil gibi sistemler uygulanabilir. Çünkü 5 yıldızlı oteller fiyat düşürmeye başlayınca, bu otellerin durumu vahim bir hal alıyor.”

İşkur kursuyla 200 aşçı yetiştirdi
KAAN Kavaloğlu, çevreci ve sosyal pekçok uygulamayla sektörün farklı yönlerden de gelişmesi için çaba harcadıklarını anlatırken, bunlara örnek olarak Antalya Serik’de kurdukları hatıra ormanını ve İşkur’la yaptıkları işbirliğini gösterdi. Limak Limra’nın şefi Ali Rıza Dölkeleş ve ekibinin yemeklerini tattırırken, bugüne kadar sektöre 200 aşçı yetiştirdiklerini anlatan Kavaloğlu, şu bilgileri verdi: “İşkur ile birlikte iş garantili aşçı yardımcıslığı meslek kursları açıyoruz. Bugüne kadar eğitim alan 200 kişinin 50 kadarını biz işe aldık, diğerlerini de sektöre kazandırdık. Önümüzdeki dönemde de housekeeping (oda görevlisi) ve bar elemanı için de meslek kursları açmayı planlıyoruz.”