Limak – Cengiz – Kolin ortak girişimi Yusufeli barajı ve hes projesi için imza attı

18.12.2012
Türkiye’nin enerji ve inşaat alanlarında önde gelen kuruluşlarının yer aldığı Limak – Cengiz – Kolin Ortak Girişimi’nin 487 milyon TL teklifiyle ihalesini kazandığı Yusufeli Barajı ve Hidro Elektrik Santral (HES) Projesi’nin imza töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla DSİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. İmza törenine DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve Kolin Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu katıldı.
Limak – Cengiz – Kolin üçlü konsorsiyumunun, 11 firmanın katılımıyla Ağustos ayında yapılan ihalede 487 milyon TL teklif vererek kazandığı Artvin Yusufeli Barajı ve HES Projesi’nin imza töreni gerçekleştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı imza töreninde DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve Kolin Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu da hazır bulundu.

Türkiye’nin en yüksek, dünyanın 3. yüksek barajı olacak

Çoruh havzasında inşa edilecek Yusufeli Barajı ve HES Projesi, tamamlandığında 270 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde ise dünyanın 3. yüksek barajı olacak. Toplam depolama hacmi yaklaşık 2.2 milyar metreküp olacak Yusufeli Barajı ve HES ile yıllık 1 milyar 817 milyon kilovat saat enerji üretilecek. Yaklaşık 750 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan Yusufeli Barajı gövdesinde yaklaşık 2.9 milyon metreküp beton kullanılacak. Proje kapsamında toplam 86 km yol yapılacak baraj, 5 sene içerisinde kendisini amorti edecek.

Ülke ekonomisine 330 milyon TL katkı sağlayacak, 1200 kişi istihdam edilecek

Yusufeli Barajı ve HES Projesi’nin devreye girmesiyle birlikte ülke ekonomisine yılda 330 milyon TL’lik katkı sağlanacak. Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte başlayacak çalışmalar 2 bin 340 gün sürecek ve bölgede 1200 kişinin istihdamına da katkıda bulunacak. İstihdam yoğun çalışma dönemlerinde 1800 kişiye kadar çıkabilecek.
İzin ver
Reddet