Basın
Basın Bültenleri
2012
İskenderun Limanı’ndan başlayacak ropax seferleri ile ihracatçının işi kolaylaşacak

Limak tarafından 36 yıl süreyle işletme hakkı devralınan LimakPortİskenderun Limanı’ndan ‘Düzenli ROPAX Seferleri’ başladı.22 Ağustos 2012 tarihinde ilk kez sefere çıkan ROPAX’lar, değişik destinasyonlara hem tır hem de yolcu taşıyacak. LimakPortİskenderun’dan ilk ROPAX gemi, ilk seferinde Süveyş Kanalı’ndan geçerek Suudi Arabistan’a ulaşmak üzere yola çıktı. LimakPort Genel Müdürü Oğuz Tümiş, ROPAXseferleriile;Suriye’den karayolu ile geçmek zorunda kalan ve sınır kapılarındaki sıkıntılar nedeniyle zor duruma düşen, ticaretlerini devam ettirmek isteyen ihracatçılar için güvenli bir alternatif sunduklarını söyledi.
İskenderun Limanı işletme hakkı devri ihalesini 372 milyon dolarlık teklifi ile kazanan Limak, limanda Türkiye ve bölge ticareti için çok önemli bir girişime imza attı. LimakPort İskenderun, SisaDenizcilik’in işletme güvencesinde düzenli ‘ROPAX’seferlerini başlattığını açıkladı. 22 Ağustos 2012’de LimakPort İskenderun Limanı’ndan başlayan ROPAXseferleribaşlangıçta 2 gemi ile gerçekleşecek. Hem TIR, hem de yolcu taşıyabilen Olympus ve AquaHercules isimli gemiler 185 TIR ve 320 yolcu kapasiteli ve ayrıca 62 adet soğutuculu (ThermoKing) araç taşıma özelliğine sahip. Özellikle bölgeye ihracat yapanlar için ticaretin devamlılığı adına güvenli bir alternatif sunan gemilerdeki yüksek donanım; araç şoförlerinin gemi ile seyahat edebilmesi, organizasyon kolaylığı ve zaman kayıplarının minimize edilmesini sağlıyor.

İlk sefer Suudi Arabistan’a

LimakPort İskenderun Limanı’ndan yola çıkan ilk ROPAX’ınSüveyş Kanalı’nı geçerek Suudi Arabistan’a ulaşması hedefleniyor. ROPAX seferlerinde haftada gidiş –geliş olmak üzere 3 servis yapılacak. AquaHercules adlı gemi LimakPort İskenderun - Port Said (Mısır) ve Olympus adlı diğer gemi de Port Adabiya (Suveyş-Mısır) - Dhiba Port (Suudi Arabistan) arasında çalışacak.

Oğuz Tümiş: “İhracatın devam etmesi için güvenli bir alternatif sunuyoruz”

LimakPort Genel Müdürü Oğuz Tümiş, ROPAX seferlerinin başlamasının, Kuzey Afrika ve Arap Yardımadası’ndaki ülkelere yapılan ihracatın devam edebilmesi için çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi. Tümiş, ROPAX seferlerinin sadece Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illerden değil, Türkiye’nin diğer bölgelerinden veya Avrupa üzerinden gelip aynı destinasyonlara gidecek araçlar için de kullanılacak bir alternatif olacağını vurguladı. Suriye’deki olaylar nedeniyle birçok firmanın zorluk çektiğini belirten Tümiş, şöyle devam etti: “Bu seferler; Suriye’den karayolu ile geçmek zorunda kalan ya da sınır kapılarındaki sıkıntılar nedeniyle zor duruma düşen her sektördenihracatçının ticaretine devam edebilmesi ve pazar payını kaybetmemesi açısından güvenli bir alternatif oluşturacak. Yine Antakya/Hatay merkezli yükler için de, gerek yakınlık gerekse uygun tarifemiz ile limanımız nakliye firmalarına büyük avantajlar sağlayacaktır.”

İskenderun’da acenteliğiniDenmar Denizcilik Nakliyat ve Ticaret A.Ş.’nin yaptığı ROPAX seferleri için rezervasyon 444 29 54 nolu telefon üzerinden yapılabiliyor.