Limkon Meyve Suyu Konsantre Tesisleri, Adana Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, 13 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 40 bin metrekare alan üzerine inşa edilerek 14 Mayıs 2008 tarihinde açılmıştır.
Tesislerde, meyve suyu konsantresi ve meyve püresinin yanı sıra domates salçası da üretilmektedir. Limkon’un ürün portföyünde konvansiyonel ve organik meyve suyu konsantreleri, konsantre olmayan (NFC) meyve suları, taze sıkılmış meyve suları ve meyve aromalı içecekler bulunmaktadır.
Bu tesis, yıllık 60 bin ton ham madde işleme kapasitesiyle beraber toplam işleme kapasitesini 130 bin tona çıkararak domates salçası, çilek, şeftali, kayısı ve elma püreleri gibi çeşitli ürünlerin üretimine imkân tanımaktadır. Ayrıca ürünlerin büyük bir kısmının ihracata yönlendirilmesiyle uluslararası pazarda rekabetçi bir konum hedeflenmektedir.
2022 yılı sonunda devreye aldığı güneş enerjisi santraliyle yenilenebilir enerji kullanarak karbon salımını azaltmış, 2024 yılında toplam tüketiminin yaklaşık %26’sını yenilenebilir enerjiden karşılayarak sürdürülebilirlik çalışmalarına katkıda bulunmuştur.
Her yıl olduğu gibi 2024 yılında da Türkiye’de narenciye ürün işleme alanında ön sıralarda yer alan Limkon, nar, elma ve vişne gibi birçok meyveyi işlemeye devam etmiştir. Özellikle yurt dışındaki organik konsantre taleplerini karşılayabilmek için organik konsantre üretimini her yıl artırmakta ve 2024 yılında uluslararası organik sertifikalarla organik ürün pazarında büyümek için çalışmalarına devam etmektedir.
Fabrikada kullanılan tüm hammaddeler değerlendirilmektedir. Ürün eldesi sırasında ortaya çıkan kabuklar ve posalar da farklı sektörlerde girdi olarak kullanılmaktadır.
2024 yılında 32 ülkeye konsantre ürün ihracatı gerçekleştirilmiş ve bu ihracat, toplam satışların %40’ını oluşturmuştur. Limkon, müşteri portföyüne yerli ve yabancı birçok yeni firma eklemiş ve Uzak Doğu pazarında ürün çeşitliliğini ve ihracat miktarını artırma hedefini büyütmeye devam etmiştir.
Limkon, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, 2024 yılında da 20’den fazla öğrenciye staj yapma imkânı sunarak gençlere mesleki deneyim kazandırmaya devam etmiştir.